Saturday, May 15, 2010

BN ikrar rampas Kedah dengan cara bermaruahMei 15, 10 7:00pm

Barisan Nasional (BN) ada cara sendiri untuk mengambil kembali negeri yang dikuasai parti pembangkang, bukan dengan memujuk wakil rakyat lompat parti menyertai BN, kata Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Mukhriz Mahathir.
Mukhriz yang juga Ahli Parlimen Jerlun berkata, BN akan memastikan setiap tindakan yang dilakukan sebelum mengambil semula negeri dikuasai pembangkang mendapat sokongan rakyat.

"Cara ini lebih bermaruah dan yang penting kita mendapat sokongan penuh dan mengembalikan keyakinan rakyat, cara lompat-lompat mungkin boleh ambil negeri tapi belum tentu dapat sokongan," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau mengulas kemelut dalam parti pakatan Pas-Parti Keadilan Rakyat (PKR)-DAP dan cakap-cakap politik kemungkinan Dewan Undangan Negeri (DUN) Kedah dibubarkan.

- Bernama

SUARA HATIKU:  Implikasi bersabit kenyataan Mukhriz Mahathir ini bermaksud pengambilalihan Perak oleh Najib tak bermaruah. Hai, dimanalah nak taruh mukamu wahai Najib? Si Mukhriz ni serupa dengan daddynya...celupar. Kalu aku jadi piem nahas dia.

No comments: